Menu:

Muutama sana hevosenomistajalta toiselle

Hyvät hevosten ystävät,

mitkä tekijät turvaavat nelijalkaisten ystäviemme terveyden ja hyvinvoinnin? Hevosenomistajana myös minä joudun päivittäin tätä kysymystä pohtimaan ja tiedän, että tänä päivänä ei taatusti ole helppoa valita nykyisen tarjonnan joukosta sitä oikeaa kokonaisuutta ruokinnalle.

Me kaikki tiedämme, että hevoset polveutuvat evoluutioteorian mukaan kasvissyöjistä ja ne ovat useiden miljoonien vuosien ajan saaneet ravintonsa karuilta aroilta. Sitä vastoin viljaruokinta oli yksi meidän ihmisten keksinnöistä.

Hevosilla on luonnostaan jokseenkin monimutkainen ruoansulatussysteemi. Siitä johtuen on käsittelemättömän ravinnon kuten heinän, oljen, ruohon ja tuorerehun riittävä saanti aina tärkeä edellytys hevosenne oikeaoppisessa ruokinnassa.

Mutta käsittelemätön ravinto ei yksin enää riitä meidän leveysasteilla nykyajan ”laidunhevosen” ruoaksi. Tämän vuoksi ruoansulatusfysiologisen, hevosen hyväksi suunnitellun, lisärehun käyttö on väistämätöntä.

Lisärehuruokinnan määrän ja lajin ratkaisee ensisijaisesti sekä käsittelemättömän ravinnon laatu, että hevosen paino ja suoritustaso. Lisäksi täytyy huomioida niin rotu ja ominaispiirteet, kuin hevosen erityisvaatimukset.

Meidän tarjoamilla rehutyypeillä pystytään kattamaan jokaisen ravinnetilanteen vaatimukset. Tiedämme myös, että marstallin hydrotermisen hajotuskäsittelyn avulla helpotamme ratkaisevasti hevosen monimutkaista ruoansulatusta. Siksi marstall – hevosmysli on oikea vastaus, kun on kysymys lajityypillisestä ruokinnasta. Sen varmistaminen oli ja on edelleen määritelty tavoitteemme. Meihin voi luottaa.

Toivotan sinulle paljon onnea ja iloa hevostesi parissa

Jürg Schwägli
Tuotekehityspäällikkö
marstall-Hevosrehut